Cégünkről

Az Energoplan Mérnöki Iroda Kft 2006-ban alakult. Elődcége az Energoconsult Kft volt,   amely tevékenységét szintén a megújuló energia területén fejtette ki. Ennek folyamán történt a Mocsa-Észak és Mocsa-Dél szélerőmű parkok tervezése és fejlesztése, összesen 96MW beépített teljesítménnyel. A két projektet eljuttattuk az engedélyezés végső fázisába, azaz rendelkeztek a szükséges összes engedéllyel és tervvel, amelyek szükségesek a létesítéshez. A 2006-os kvótaosztáskor azonban nem kaptuk meg a Magyar Energia Hivataltól –  teljességgel szabálytalanul - a létesítés utolsó feltételéül szabott un. „kiserőművi létesítési engedélyt”, így a szélerőművek építése nem kezdődhetett meg.

A fejlesztést megvalósító Energoconsult Kft akvizíció útján 2006 évben a világ legnagyobb működő szélerőmű kapacitásával rendelkező spanyol Iberdrola S.A.-hoz került, amely a projektek megépítésének szándékával vette meg a céget. A  2009 évben kiírt pályázaton a cég részt vett és az Energoplan Kft szerződéses megbízás alapon segítette a pályázati kiírás feltételeinek teljesítését. A munkát sikeresen elvégeztük, a 2010 májusára jelzett pályázati döntés azonban azóta sem történt meg, az – információnk szerint – felfüggesztésre került, amely azóta is érvényben van, tehát a projektek továbbra is dokumentum szintjén léteznek.

A folyamat ilyen alakulásában a befektető egy idő elteltével nem kívánt tovább részt venni és a projektek 2014 január 1-től átadásra kerültek az Energoplan Kft részére, azaz ez időponttól e cég viszi tovább – a megvalósítás reményében – azokat.

Az Energoplan Kft a megújuló energia más területeivel is aktívan foglalkozik, mint a napenergia, geotermális energia. Az energiahatékonyság javítása is tevékenységünk részét képezi, mint pl. ipari technológiák energiafelhasználásának racionalizálása, köz és térvilágítási hálózatok korszerűsítése, energiafelhasználásának csökkentése (LED-es vagy indukciós lámpák alkalmazása).

Tevékenységünk nem csak Magyarországra korlátozódik. Joint Venture formában részt vettünk ill. veszünk egy szlovákiai  50MW-os illetve egy bulgáriai 50MW-os szélerőmű-park tervezésében és fejlesztésében is, és előkészítés alatt áll részvételünk a hatalmas tempóban fejlődő törökországi szélenergia piacon.Azonnali üzenetküldő

 
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön telefonszáma (ajánlott):
Üzenet